Scrooge

5 vragen aan: Simône Le Roy

By augustus 30, 2019 No Comments

Vorig jaar ging de Musical Dinnershow in première bij Hart van Holland, maar deze productie kunnen wij niet uitvoeren zonder het brein achter alles: Simône Le Roy. Daarom 5 vragen om haar iets beter te leren kennen!

Wie ben je?

Mijn naam is Simône le Roy,  ik ben regisseur, scriptschrijver, choreograaf en producent. Waarom meteen dit hele lijstje; omdat dit een groot onderdeel is van wie ik ben. Mijn passie, mijn leven. Ik ben theatermaker in hart en nieren en dat eigenlijk al vanaf jongs af aan. Ik kom uit Amsterdam uit een artiestenfamilie, mijn moeder had samen met mijn opa een variété-act en mijn opa was de bedenker en de schrijver daarvan. Het zit dus in de genen blijkbaar. Ik ben als enig kind opgegroeid in een liefdevol gezellig gezin waarin ik mijn ouders wekelijks vermaakte met zelfgemaakte sketches en typetjes. Ik vermoed dat mijn ouders wel hadden gewild dat er een aan/uit knopje op me zat. Ik was namelijk een roodharig druk impulsief creatief avontuurlijk soort Pippi Langkousje!

Mijn voorkeur ging altijd meer uit naar acteren en daarom ben ik begonnen als actrice. Pas later ben ik, door het advies van mijn toenmalige regisseur, de regieopleiding gaan volgen. En dat is het begin geweest van al mijn (her)geschreven musicals en theaterstukken. Nu, 20 jaar later kijk ik met trots terug op een productie in Koninklijk Theater Carré en musicals in meerdere theaters door het land, musicals die altijd net even anders zijn en het Siem-Sausje hebben zoals ik dat zelf altijd uitleg. Dat brengt me meteen bij de volgende vraag.

Wat zijn jouw drijfveren om een Musical Dinnershow op te zetten?

Ik wil altijd iets maken wat anders is, out of the box, groots. Mijn musicals zijn vaak een eigentijdse bewerking met een mix van diverse muziekstijlen, van hedendaags, klassiek tot trance. Een aantal jaar geleden kwam ik op het idee van het concept de Musical Dinnershow, wat ik toen de naam Kerst Theater Diner had gegeven.

Ik wilde een jaarlijks terugkerend musicalspektakel maken. Een musical belevenis waar je met je gezin, je bedrijf of met je vrienden naar toe kunt. En wat anders is dan anders. Een avond waar je naar uit kan kijken en waarvan je niet kan wachten wat voor musical het jaar daarop weer is. Een musical waarbij je als publiek dineert te midden van cast en decor.

Ik wilde dat je als publiek een belevenis had, niet van een afstand kijken naar een musical maar er middenin zitten. Ik had de droom dat je als publiek binnenkomt in een grote hal die omgetoverd is tot de wereld waarin de musical zich afspeelt, het oude Londen, Parijs, een jungle, een oceaan, alles is mogelijk. Je stapt dus meteen in de wereld van de musical. En de grote cast danst, zingt en acteert om je heen. Een sfeervolle avond vol belevenis, heerlijk eten en elkaars gezelschap. 

Ik heb toen het klassieke kerstverhaal ‘a Christmas Carol’ herschreven en met 100 man enthousiaste semiprofessionele cast de eerste editie van het Kerst Theater Diner neergezet. Het was het begin van een mooie traditie. Maar wat is nu mijn drijfveer?

Ik zou hier zelf heel graag naar toe willen. Mezelf mooi aankleden en me verheugen op een sfeervolle avond vol verwenning voor alle zintuigen!

Hoe is de samenwerking tussen jou en Hart van Holland?

Het is een zeer goede samenwerking die groeiende is. Ik weet nog dat toen ik bij het Hart binnen kwam  met mijn concept, velen zich letterlijk geen voorstelling konden maken van de voorstelling of hoe het niveau van de musical zou zijn. Het was bijzonder om te zien hoe aangenaam verrast ze waren. De samenwerking met Iddo van ’t Hek verloopt zeer goed, we hebben samen veel ideeën en alle overige disciplines, marketing, planning, techniek, bediening, koks noem maar op zijn een wezenlijk onderdeel van de show geworden. De koks en de bediening doen zelfs even mee in de show. Qua decor heeft BloemBloem veel mooie ideeën en met de techniek van Houtman Producties & Story Sound is er een prettige, creatieve samenwerking. Er komen van alle kanten veel ideeën die de show tot een nog groter succes maken. En zo werkt het ook, ik kan het concept bedenken, de musical schrijven en regisseren maar met de ideeën en aanvulling van alle diverse disciplines wordt het pas de complete show die het is. Ieder draagt zijn eigen steentje bij en dan pas je kan met elkaar bouwen aan een geweldig concept.

Wat voor show zou je ooit graag nog willen produceren?

Mijn droom is om van de Musical Dinnershow een jaarlijks terugkerende productie te maken met ieder jaar een nieuwe musical met een nieuwe thema. En ieder jaar meer spektakel en verrassing. Mijn hoofd loopt over van de ideeën. Ik heb bijvoorbeeld een verhaal in mijn hoofd wat zich afspeelt rond 1800 met prachtige kostuums waarin thema’s als ware liefde, verraad, macht, eenzaamheid, geloven in je zelf voorkomen. En nog heel veel andere ideeën zitten in hokjes in mijn hoofd en wachten op het juiste moment.  Maar als de bedenker en schrijver daarvan houd ik die natuurlijk nog geheim! 

Waarom moeten mensen volgens jou naar de Musical Dinnershow komen?

Ik zelf beleef kerst als de ‘Most Wonderful time of the Year’

Daarom heb ik het alombekende verhaal van ‘A Christmas Carol’ bewerkt tot een spetterende eigentijdse musical. Een mix aan nummers uit diverse bekende musicals. Sfeervolle kerstliedjes als ‘Let it snow’ en ‘Walking in a winter wonderland’. Tot Carmina Burana van Carl Orff, Urban Dance en ontroerende duetten maken deze musicalproductie eigentijds, gevarieerd en indrukwekkend. Scrooge 2.0.

Het is een unieke musicalbelevenis, meer dan 70 man cast in Dickens kleding, 5 podia met prachtig authentiek decor, een luxe viergangendiner en u kunt zeggen …… Ik zat er midden in!

Boek je tickets voor de Musical Dinnershow Scrooge hier!

error: © 2018 Hart van Holland.