Inspiratie

5 x Wat te doen met je locatie tijdens de zomer

By juli 9, 2019november 9th, 2020No Comments

De start voor de zomervakantie is gegeven, de rijen op Schiphol worden langer en dat betekent automatisch ook dat er rustigere tijden aanbreken in event minnend Nederland. De corporate events worden minder en slechts een enkel bedrijf organiseert nog iets voor haar medewerkers. Voor jou het perfecte moment om een gokje te wagen op de particuliere markt en iets te geks te organiseren voor de thuisblijvers, maar met wat? Wij zetten 5 mogelijkheden op een rijtje!

1. Een foodfestival

Ze schieten met paddenstoelen uit de grond, maar daar is vast ook een reden voor! Maak een aantrekkelijk pakket voor foodtruckhouders, zorg voor sfeervolle aankleding en maak het af met een goede line-up en je hebt beslist een goed format in handen om de gok te wagen. Tip van ons: zorg met de aankleding en de presentatie van de gerechtjes voor een wow-momentje; we willen het tegenwoordig niets liever dan delen met onze online-vrienden op Instagram en Facebook..;-)

2. TonTon Club/Indoor kermis

Kennen we de geluiden van Pacman nog? De schietspellen waarbij je altijd te laat was met het herladen van je pistool? Of de puck die over tafel glijdt bij de airhockey? Bij de TonTon Club (of indoor kermis als je meer dan genoeg ruimte hebt) is het mogelijk om een dag of avond weer ongegeneerd kind te zijn en het randje van competitiviteit op te zoeken. En als je dan de hele avond rondgerend hebt als een losgeslagen kind, heb je dan genoeg tickets of punten gewonnen om de grootste teddybeer mee naar huis te nemen?

3. Springkussenfestival

Zet je hele locatie vol met springkussens en creëer een doolhof van stormbanen en luchtkastelen voor jong en oud. Misschien een goed idee om het te combineren met een klein foodfestival? Zo kunnen de ouders genieten van een hapje en een drankje terwijl de kinderen de hele dag rond springen en zij er amper omkijken naar hebben. Zorg er dan wel voor dat de EHBO meegenomen wordt op de begroting. Tanden door de lip en bloedneuzen willen nog weleens voorkomen..

4. Lezingen van diverse sprekers

Inspiratie, innovatie, social influencers, reizen, ondernemerschap; het zijn een paar categorieën waar we allemaal warm voor lopen en maar wat graag een kaartje voor willen kopen als er een ‘grote’ naam op het podium staat. Organiseer 1x of 2x in de maand een avond met een thema als rode draad. Koppel daar een paar sprekers aan en maak een interactief programma. Voor je het weet zit je zaal vol en wie weet hoor je nog wat tips die je zelf toe kan passen.

5. Open lucht bioscoop

Niks lekkerders dan tijdens een zwoele zomeravond tot laat buiten te zitten. Nog leuker is het als je op een groot scherm kan genieten van flink wat actie of een romantische komedie. Gooi het buitenterrein vol met strandstoeltjes, zitzakken en bankjes en leun achterover. De geur van vers gepopte popcorn en grote bekers fris maken het ‘idyllische’ plaatje af! Let wel goed op dat je het regelt met de licentie van de film en het mogen uitzenden op groot scherm. Toch zonde als je na een leuke avond een rekening krijgt voor het vertonen van de film!

Al met al een paar ideeën om eens goed over na te denken en misschien zit het miljoenen idee hier wel tussen. Als dat zo is, laat je het ons dan weten?

error: © 2018 Hart van Holland.
BEL ONS VOOR INFORMATIE