Catering

7 x Welkomstdrankjes die de show stelen!

By juli 31, 2019november 9th, 2020No Comments

Er is altijd wel een reden voor een drankje!

Tijdens evenementen is het altijd leuk om de gasten te ontvangen met een heerlijke welkomstcocktail. Het ziet er mooi uit en brengt gelijk een vrolijke & gezellige sfeer met zich mee. Maar het standaard glas champagne kennen we ondertussen wel. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar 7 mooie cocktails/drankjes die je kan serveren bij binnenkomst van je evenement!

 

1. Fruity Frizzer

De Fruity Frizzer is een simpele om mee te beginnen, want het is niets meer dan een glas cava. En ja, we weten het; toch weer dat standaard welkomstdrankje.. maar op deze manier mag hij zeker niet ontbreken in het rijtje! Vul een glas met wat ijsblokjes, rood fruit en kiwi en schenk de cava erbij. Maak het af met een takje munt en een leuk rietje en het feestje kan beginnen!

Wil je hem nog net even een andere touch geven, maak dan gebruik van een heel klein laagje siroop onderin. Dit zorgt voor een rode kleur onder in het glas waardoor je meerdere lagen hebt in het glas.

Bron: www.rocknrollbride.com

 

2. Rosé Spritzer

Wanneer je een welkomstdrankje serveert, moet het natuurlijk wel iets zijn wat je makkelijk, snel en in grote aantallen kan maken. Deze Rosé Spritzer is er daar zeker één van. Voor deze cocktail heb je nodig: rosé, bruiswater, citroenen, aardbeien en mint.

Vul het glas met twee schijfjes citroen en wat stukjes aardbei. Voeg daar 150 ml rosé aan toe en schenk het glas vol met bruiswater. Garneer het met een schijfje citroen aan de zijkant van het glas en een takje mint bovenop. Een leuk rietje om het af te maken en genieten maar!

Bron: www.thesweetestoccasion.com

 

3. Pomegranate Gin Tonic

Een Gin Tonic mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van welkomstcocktails, maar deze Gin Tonic gaat zeker in de smaak vallen. Om deze te maken heb je een goede gin nodig, bruiswater, granaatappelsap, crushed ice, limoen, granaatappel en munt.

Vul een cocktailshaker met gin (een schenkmaatje per persoon), voeg daar 50 ml granaatappelsap aan toe en wat crushed ice. Shake dit goed en vul de glazen voor een kwart. Voeg daar vervolgens het bruiswater aan toe en maak het af met een schijfje limoen, een takje munt en wat granaatappel pitjes.

Bron: www.yuppiechef.com

 

4. Limoncello Mojito

De Limoncello Mojito – heerlijk als je van een zuurtje houdt! Voor deze cocktail heb je de volgende ingrediënten nodig: limoncello, witte rum, bruiswater, suiker, munt en citroen.

Reken per persoon een half schenkmaatje limoncello en een half schenkmaatje witte rum. Vul een shaker met wat muntblaadjes en kneus deze. Voeg daar vervolgens de limoncello en rum aan toe, plus een theelepel suiker. Shake het goed en schenk het uit in een glas die gevuld is met crushed ice. Top het af met bruiswater, voeg een schijfje citroen toe en maak het af met een takje munt.

Bron: www.yummly.com

 

5. Strawberry Pineapple Mojito

Ananas en aardbei is altijd een goede combinatie en met een beetje rum erbij nog beter! Voor deze mojito heb je witte rum, ananassap, bruiswater, suiker, munt, limoen en aardbeien nodig.

Knijp twee partjes limoen uit in een shaker, voeg daar twee aardbeien aan toe, wat blaadjes munt en twee aardbeien. Shake het kort zodat het even goed gemixt is. Voeg daar 40 ml rum, 40 ml ananassap en 125 ml bruiswater aan toe en roer dit door elkaar. Schenk het met een zeefje uit in een glas (met wat ijsklontjes) en garneer het met limoen en een halve aardbei.

Bron: www.damndelicious.net

 

6. Salty Dog Grapefruit Cocktail

De cocktail klinkt misschien een beetje gek, maar hij is wel ontzettend makkelijk te maken en heeft slechts een paar ingrediënten. Je hebt namelijk alleen maar vodka, grapefruitsap, ijsklontjes en zout nodig.

Vul een schaaltje met zout. Maak de rand van het glas vochtig en doop deze vervolgens in het zout. Nu heb je een glas met een mooi, zout randje wat het gelijk iets chiquer maakt. Vul het glas vervolgens met ijs, giet er 30 ml vodka bij en vul het verder op met grapefruitsap. Om het helemaal af te maken leg je bovenop een half schijfje grapefruit en een takje munt. Door de kleur ziet het er gelijk zomers uit!

Bron: www.thedomesticdietitian.com

 

7. Sparkling Blood Orange Winter Cocktail

Ook al drinken we voornamelijk cocktails in de zomer wanneer het zonnetje volop schijnt, maar in de winter kan je je gasten uiteraard ook ontvangen met een sprankelende welkomstcocktail. Deze cocktail van bloedsinaasappel bewijst dat!

Deze cocktail bevat wodka, bloedsinaasappelsap, bruiswater en een schijfje bloedsinaasappel. Meng 60 ml wodka met 75 ml bloedsinaasappelsap en 120 ml bruiswater. Maak het af met wat ijsklontjes, een schijfje bloedsinaasappel en een takje rozemarijn. De winter begint een stuk leuker als je zo’n mooie cocktail aangeboden krijgt bij binnenkomst!

Bron: www.horsesandheels.com

Al met al een mooi lijstje van cocktails die de show al kunnen stelen bij binnenkomst van het evenement. En nu valt jou nog een zware taak: want welke van de cocktails kies jij?

error: © 2018 Hart van Holland.
BEL ONS VOOR INFORMATIE