CateringTrends

Kombucha is helemaal trending!

By oktober 2, 2019november 9th, 2020No Comments

Laatst viel ons oog op het boek ‘Kefir & Kombucha – meer dan 40 recepten voor gefermenteerde drankjes’ en wij waren gelijk verkocht. Beide drankjes zijn helemaal hip en trending en zie je steeds vaker op de drankenkaart verschijnen. En als iets hip en trending is, dan kijken wij graag om het hoekje mee!

Het boek is geschreven door Sebastian en Nina. Zij zijn in 2015 een brouwerij begonnen in Frankrijk waar zij biologische, duurzame kombucha maken. Nu delen zij met plezier hun kennis en ideeën en daar maken wij dankbaar gebruik van. Daarom onze top 5 van hun recepten:

Libanese kefir

1. Libanese Kefir

Dit recept heet ‘Libanese Kefir’ omdat de combinatie van rozenblaadjes en groene anijs typisch is voor de Libanese keuken. De smaak gaat prima samen met kefir en bovendien is anijs goed voor de maag. Een heerlijk zomerdrankje en het ziet er ook nog eens prachtig uit!

2. Watermeloen – basilicumkefir

Volgens het boek is het een prachtig zomerdrankje, maar ook in de winter ziet het er prachtig uit om te schenken. De combinatie van de rode kleur van de watermeloen met groene basilicumblaadjes kan stiekem heel goed bij de kerst. Misschien een ideetje naast de warme glühwein?

De groene koffie, kardemom & gemberkombucha

 

3. Groene koffie, kardemom & gemberkombucha

Wij houden van een bijzondere combinatie van smaken en daar hoort deze zeker bij. De kardemom en gember zijn goed voor de spijsvertering en den groene koffie bevat chlorogeenzuren (die verdwijnen tijdens het branden) en krachtige antioxidanten die de bloedsuikerspiegel verlagen. Niet alleen een mooi recept; maar ook nog eens gezond en verantwoord.

4. Maté Grapefruit-kombucha

Dit het hun recept voor een natuurlijke energydrink. Perfect dus om toe te voegen als powerdrankje aan je middagpauze. Maté helpt tegen vermoeidheid en stimuleert de hersenactiviteit. De grapefruitschil zorgt voor nog meer karakter. Drink dit in ieder geval niet ’s avonds, of je moet nog even wakker willen blijven..

 

5. Sinaasappellimonade – Ginger bug

Ginger bug is de basis voor gemberbier en daar kan je veel meer mee maken dan alleen gemberbier. Deze sinaasappellimonade doet je sterk denken aan sinas. Voor dit recept heb je geen suiker nodig, omdat sinaasappel dat al genoeg van nature bevat. Een lekker fris drankje wat het hele jaar door geschonken kan worden!

Bovenstaande recepten komen allemaal uit het boek Kefir & Kombucha – meer dan 40 recepten voor gefermenteerde drankjes van Sebastian Landaeus en Nina Lausecker. Mocht je 1 van deze recepten willen maken, bestel het boek dan hier.

error: © 2018 Hart van Holland.
BEL ONS VOOR INFORMATIE