Trends

Mixed Reality: nog een stap verder dan VR en AR!

By augustus 27, 2019 september 11th, 2019 No Comments

Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) zijn technologische ontwikkelingen die steeds meer gebruikt worden tijdens evenementen. Door het gebruik van een VR-bril of een app, is het mogelijk om situaties en objecten te projecteren in een ruimte die er eigenlijk helemaal niet zijn. Kijk bijvoorbeeld naar onze plattegrond op de website. Wanneer je deze opent de Google Cardboard app, kan je rondlopen in ons pand alsof je er echt fysiek aanwezig bent terwijl je in feite honderden kilometers verderop kan zitten..

Rondkijken vanuit je luie stoel met Virtual Reality

Virtual Reality geeft ons de mogelijkheid om iemand iets te laten ervaren wat er in werkelijkheid niet is. Zo kan je dankzij VR bijvoorbeeld zwemmen met haaien, een rondje lopen over Mars of met zombies vechten vanuit je luie stoel. Maar het kan ook heel goed geïmplementeerd worden tijdens evenementen. Zo kan je je gasten heel goed laten ervaren hoe iets eruit kan komen te zien of wellicht kennis laten maken met je product wat niet meegenomen kan worden op locatie. Dankzij innovatieve ideeën wordt het steeds makkelijker om VR te implementeren op een goedkopere manier. De kartonnen versie van de VR-bril is een begin!

Pokémon Go en Wanna Kicks maken gebruik van Augmented Reality

Een tijdje geleden was er een enorme hype rond de app Pokémon Go. Door middel van Augmented Reality kregen gebruikers de kans om als Pokémon trainer door Nederland te trekken en overal en nergens Pokémons te vangen. Het was zelfs zo’n hype dat er op een gegeven moment gebiedsverboden kwamen door de toenemende drukte op bepaalde locaties. Een ander voorbeeld van Augmented Reality is de app Wanna Kicks. Deze start-up vond het vervelend om iedere keer naar de winkel te moeten gaan om schoenen te passen en ontwikkelde daarom een app om met AR alle schoenen uit de app te ‘passen’. Hoe mooi is het als jij jouw producten op deze manier aan kan prijzen tijdens een beurs. Je bent gegarandeerd de spraakmaker van de beurs!

Een combinatie van beiden noemen we Mixed Reality

Mixed Reality is nog vrij onbekend in Nederland, maar een steeds groter wordende groep techjournalisten is van mening dat dit de toekomst is. Bij Mixed Reality worden VR en AR gecombineerd; de directe omgeving wordt in kaart gebracht, maar de techniek projecteert digitale elementen in deze omgeving. Daarbij is het mogelijk om interactie te hebben met de digitale elementen, maar kunnen zij ook interactie hebben met elkaar. Omdat de elementen van een hoge kwaliteit zijn, zijn deze vrijwel niet meer van echt te onderscheiden.

Bij MR wordt gebruik gemaakt van een headset die is uitgerust met camera’s en sensoren voor bijvoorbeeld infrarood. Deze scannen de ruimtes waardoor zij een digitale kaart kunnen maken en zo weten welke objecten er in de ruimte zijn. Magic Leap is een start-up die deze headsets aanbiedt, maar het is nog redelijk in het begin van de ontwikkeling waardoor een bril $ 2.295,00 kost. Een ontwikkeling die op dit moment nog iets te vooruitstrevend is voor je evenement. Toch benieuwd hoe het werkt en hoe de headset eruit ziet? Bekijk hieronder de beelden!

Nu afwachten hoe lang het duurt voor we Mixed Reality toepassen binnen de evenementenbranche. Tot die tijd voldoen Virtual Reality en Augmented Reality aan de verwachtingen en blijven we mensen verrassen!

error: © 2018 Hart van Holland.