Scrooge

Souschef Ernstjan aan het woord

By november 8, 2019november 9th, 2020No Comments

Over anderhalve maand is het zover: de Musical Dinnershow Scrooge gaat dan van start. Bij Hart van Holland laten we je graag kennis maken met de gezichten achter de kerstshow. Vandaag souschef Ernstjan Krijger aan het woord over het reilen en zeilen tijdens de show.

Wie ben je en hoe lang werk je al bij Hart van Holland?
Mijn naam is Ernstjan Krijger en ik ben 49 jaar oud.  Sinds 2016 ben ik in dienst bij Hart van Holland als souschef. Samen met chefkok Jaap Honing ben ik verantwoordelijk voor de catering bij Hart van Holland. Dat loopt heel erg uiteen; van catering voor 3000 mensen tot aan kleine, intieme diners, we doen het allemaal. Daarnaast hebben we bij Hart van Holland de smaakmakers van het Hart. Dit is een collectie aan unieke producten; 100% zelfgemaakt, van de basis-ingrediënten tot aan het label op het trotse eindproduct. Samen met Jaap produceren wij deze producten. Voor ons een interessante manier om nieuwe smaken en producten te gebruiken en te experimenteren.

Het viergangenmenu van de show is met aandacht samengesteld. Op welke manier hebben jullie het diner en de gerechten gekoppeld aan de show en aan het thema kerst?
Bij het samenstellen van het menu hebben we uiteraard gekeken naar het seizoen. Daarbij hebben we gekozen voor ingrediënten die echt winters zijn en binnen het kerstthema goed passen. Ook zitten er een aantal Engelse hints in het menu, verwijzend naar de musical. Bij het dessert hebben we gekozen voor iets feestelijks omdat het de afsluiter van het diner is. Uiteindelijk is dat de laatste indruk die mensen krijgen en wij gaan voor een diner welke van begin tot einde de verwachtingen overtreft.

Is het lastig om te koken voor grote groepen en hoe zorg je er voor dat het allemaal goed verloopt?
Voor grote groepen koken is niet lastig. Het vergt alleen wel een goede voorbereiding. De mise en place moet goed gedaan zijn, dan maakt het niet uit of het 10 of 100 mensen zijn. Klopt er hier iets niet dan gaat het mis. Tijdens het diner sta ik met de eventmanager en de keuken in contact om alles in goede banen te leiden en zorgen dat alles op de juiste tijd geserveerd wordt. 

Wat is jouw favoriete kerstdessert en heb je daarvan het recept?
Ik ben niet echt van de desserts en sla deze meestal over, maar als kerstfavoriet is een goede tiramisu nooit verkeerd. Ik heb dit recept van een oude leermeester Wulf Engel. Dit is uit mijn leerlingentijd toen ik bij de Kastanjehof werkte en gebruik deze nog altijd. Het recept vind je hier.

Nog tips om het kerstdiner thuis net even leuker te maken?
Shared dining is weer helemaal in. Zorg dat je diner goed voorbereid is, zodat je lekker aan tafel kan blijven zitten tijdens het diner en geen lange pauzes hoeft te nemen omdat je de keuken weer in moet voor de volgende gang.

Wil je Ernstjan en de andere koks tijdens de show in actie zien? Boek je tickets dan hier.

 

error: © 2018 Hart van Holland.
BEL ONS VOOR INFORMATIE