Inspiratie

Sssst niet doorvertellen!

By juli 31, 2019november 9th, 2020No Comments

Tijdens de drooglegging van 1920 tot 1933 in de Verenigde staten, werd de verkoop en productie van alcohol verboden. In deze periode ontstonden er geheime locaties waar illegaal alcoholische drank verkocht werd. Nu lijkt het net of je een begonnen bent aan een cursus geschiedenis, maar dat is niet waar! Deze informatie geeft de inleiding van een fenomeen wat op dit moment populair is en wat een geweldige toevoeging is voor jouw evenement. Het was namelijk het ontstaan van de speakeasy bar.

Wachtwoord alstublieft?!

De speakeasy barren van tegenwoordig zijn vaak chique en verstopt op hele goede, maar interessante locaties. Je komt er alleen binnen met een wachtwoord. Twee bekende speakeasy barren van Amsterdam zijn Door 74 en The Butcher (www.the-butcher.com). De laatstgenoemde is een horecazaak op de Albert Cuypmarkt waar ze hamburgers verkopen, maar met een beetje voorkennis weet je wat er zich afspeelt achter de deuren van de grote koeling..

Internationaal

Buiten de Nederlandse grenzen zijn er ook een groot aantal speakeasy bars te vinden. Van London tot New York en van Mexico tot Manilla, ze zijn overal. Maar uiteraard zijn ze lang niet allemaal interessant genoeg om te bezoeken. Daarom heeft Thrilllist de 23 beste speakeasy bars op een rijtje gezet.

Een speakeasy bar op jouw event

Hartstikke leuk zo’n stukje geschiedenis en een artikel over 23 prachtige speakeasy barren over de gehele wereld, maar wat zit er in voor jou? Nou, dat is het mooiste! Peaky Hats biedt jou de mogelijkheid om terug te gaan in de tijd, waaronder de tijd van de speakeasy bar. Met een speciale boekenkast is het mogelijk om een geheime ruimte te creëren, waar jouw gasten alleen een feestje kunnen vieren als ze een wachtwoord hebben. Druk kleine kaartjes met een wachtwoord, laat een paar leuke dames & heren ze ‘stiekem’ verspreiden op het feestje en creëer een buzz waar nog weken over gepraat wordt!

error: © 2018 Hart van Holland.
BEL ONS VOOR INFORMATIE