CateringInspiratieScrooge

Tip voor het kerstdessert: tiramisu

By november 8, 2019november 9th, 2020No Comments

Volgens onze souschef Ernstjan mag een goede tiramisu niet ontbreken bij het uitgebreide kerstdiner. Speciaal daarom deelt hij zijn favoriete recept met ons!

Benodigdheden:

 • 500 gram mascarpone
 • 4 eieren
 • 8 eetlepels marsala
 • 2 kopjes sterke koffie
 • 2 pakken lange vingers
 • Cacaopoeder

Bereiding:

 1. Zet sterke koffie, laat dit afkoelen en meng het met de marsala.
 2. Splits de eieren en bewaar de eiwitten en de dooiers in een aparte kom. Zorg ervoor dat je kom en mixer vetvrij zijn (haal er bijvoorbeeld een keukenpapiertje met citroensap langs). 
 3. Doe een snuf zout bij de eiwitten en klop ze stijf met de keukenmachine of mixer. De eiwitten zijn stijf als je de kom op zijn kop houdt en het er niet uit loopt. 
 4. Klop de dooiers op met de suiker, tot een romig mengsel. Roer hier de mascarpone door. Als de crème glad is vouw je voorzichtig de geklopte eiwitten erdoor. 
 5. Bedek een schaal met een laag lange vingers met de suikerlaag naar boven. Besprenkel de helft van de koffie over de lange vingers. 
 6. Verdeel de helft van het eimengsel over de lange vingers. Bedek dit weer met een laag lange vingers en besprenkel dit met de overige koffie. Verdeel tot slot het laatste eimengsel over de lange vingers. 
 7. Doe flink wat cacao in een (thee-)zeefje en bestrooi de tiramisu met een dikke laag cacao. Dek de tiramisu af met plasticfolie en laat het minstens 3 uur in de koelkast staan.
error: © 2018 Hart van Holland.
BEL ONS VOOR INFORMATIE