InspiratieTrends

Vroeger was alles beter! 5 tips om retro terug te brengen in je evenement!

By januari 15, 2020november 12th, 2020No Comments
Cassette Bandje

Wanneer je nu het woord cassettebandje laat vallen, kijkt de jeugd je met een scheef gezicht aan. Ze weten totaal niet meer wat het is. Een DVD-speler valt zelfs al onder het kopje vintage, terwijl in 1999 (dat is ‘pas’ 21 jaar geleden!) nog maar 7% een DVD-speler in huis had. Tijden veranderen, de technologie verandert en toch horen we af en toe de kreet voorbij komen ‘Vroeger was alles beter…’

Bij evenementen zien we ook dat we met o.a. entertainment, aankleding en de catering weer even terug in de tijd gaan. Denk maar aan oma’s appeltaart, Delftsblauwe koffie- en theekopjes, coverbands met hits uit de jaren ’80 en ’90 en de arcadespellen die helemaal terugkomen. Vorig jaar gaven we al een aantal tips over tof entertainment en deze zetten we graag nog even op een rijtje om het geheugen op te frissen. Uiteraard voegen we er ook nog wat nieuws aan toe. Pas ze toe en breng dat retro-gevoel weer terug voor een avondje!

Speakeasy bar – PeakyHats

Een speakeasy bar ontstond in de jaren ’20/’30 in Amerika omdat de productie en verkoop van alcohol verboden werden.  Zo ontstonden geheime barren waar je alleen via via van af wist. Tegenwoordig is het wereldwijd legaal en hebben we gelukkig een overvloed aan cafés, barren en kroegen, maar de speakeasy barren zijn nog niet helemaal verdwenen. Mocht je tijdens jouw evenement iets mysterieus en verrassends aanbieden, denk dan eens aan de speakeasy bar!

Vorige artikel lezen: klik hier

Karaokecaravan – de Feestcaravan

‘Ik heb hier een brief voor mijn moeduuuuuuur..’ Wie houdt er nou niet van een lekker moppie zingen, ook al kan je geen noot zuiver zingen? Ome Sjaak en ome Joop bouwen graag een feestje en het allermooiste is: dat doen ze in een oude Kip-Caravan! Met kattenstaarten voor de deur, een oud Perzisch tapijt op de grond en de retro inrichting binnen, waan je je eventjes terug in de jaren ’90. Gegarandeerd succes!

Vorige artikel lezen: klik hier

Arcadespellen

Pacman, Donkey Kong en Tetris; allemaal retro spellen die de doelgroep van 25 jaar en ouder zeker aanspreken. Hoe tof is het als je je eigen arcadehal bouwt op je evenement en je gasten de hele avond retro spellen kunnen spelen? Win jij genoeg tickets om er met de hoofdprijs vandoor te gaan? En wil je nog een stapje verder gaan; bedenk dan prijzen die vooraf gecustomized kunnen worden en organiseer een ontwerpwedstrijd. Straks loop je met je eigen ontworpen pet of tas de deur uit als prijs!

De oldskool bioscoop

Huur wat rode, pluche stoelen, zet een aantal oude houten tafeltjes neer met lampjes erop en hang een aantal posters van oude films op de muur et voilà: je hebt de oldskool bioscoop. Even geen zin meer in de drukte van het evenement en wil je ontspannen? Kies een stoel uit, leun achterover en geniet van de film die er getoond wordt. Extra tip: Dirty Dancing, Grease en James Bond zijn een schot in de roos en zorgen voor een avond vol ‘ohjaaaa’!

Retro American Diner

Een oldskool American Diner

De American Diner

Kijk naar een oude, Amerikaanse film en je ziet de echte American Diner altijd voorbij komen. Met dames op rolschaatsen en de ketchup- & mosterdflessen op tafel is dit een absolute eyecatcher. Tover je ruimte om tot American Diner en laat de gasten zich even Danny Zuko of Sandy Kattan voelen. Uiteraard kan je maar 2 dingen bestellen bij de serveerster: de echte hamburger in een mandje en een grote milkshake met slagroom en kers bovenop.

 

error: © 2018 Hart van Holland.
BEL ONS VOOR INFORMATIE